Met juiste informatie blijft de loods op koers

De loodsen van het Nederlands Loodswezen zorgen dag en nacht, en door weer en wind, ervoor dat zeeschepen de Nederlandse havens veilig in- en uitvaren. Dit gebeurt door professionele, goed opgeleide registerloodsen, die ondersteund worden door deskundige medewerkers, speciaal voor beloodsing ontwikkelde schepen en moderne communicatiemiddelen.

Voor een veilige uitvoer van deze werkzaamheden is informatie van het grootste belang. Daarom heeft het Nederlands Loodswezen Communited gevraagd een mobiele webapplicatie te ontwikkelen voor de berichtgeving aan loodsen. Hierin zijn berichtgevingen over bijvoorbeeld vaarwegen en kunstwerken gemakkelijk voor loodsen te raadplegen. In de bestaande sharepoint-infrastructuur worden de berichten geadministreerd, en gesynchroniseerd met de webapplicatie. Door middel van een eenvoudige navigatie, waarbij de berichten op een kaart worden weergegeven, kunnen de loodsen de voor hun reis relevante berichten bekijken.

Door inzet van de modernste technieken op het gebied van ontwikkeling van webapplicaties is de applicatie ook offline beschikbaar.

Zo kunnen de loodsen van het Nederlands Loodswezen, ook wanneer er geen internetverbinding is, beschikken over de benodigde informatie, ter ondersteuning van hun beroep: een belangrijke bijdrage leveren de veilig en vlotheid van in dit geval de havens van de regio Rotterdam-Rijnmond. 

Met juiste informatie blijft de loods op koers